Există un loc de care românii nu trec. Se opresc brusc, iar apoi fac cale întoarsă, deși ce urmează e fantastic / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Există un loc de care românii nu trec. Se opresc brusc, iar apoi fac cale întoarsă, deși ce urmează este fantastic.

Acum tot românul a devenit iubitor de munte. De fapt, n-aș zice iubitor de munte, ci iubitor de Facebook. Cei cărora le place cu adevărat muntele au rămas puțini. Și nu pentru că nu ar vrea să meargă acolo, ci pentru că multora nu prea le mai permite condiția fizică. După ce stai opt ore pe zi pe un scaun, iar drumul serviciu - acasă îl faci cu mașina, pare o mega provocare să o iei la pas prin munți.

2. -imagine fara descriere- (1_28382100.jpeg)

Dar s-au făcut tot felul de trasee unde se merge ca pe bulevard. Efectiv nu ai nevoie de nicio condiție fizică, de exemplu, pentru a ajunge la Babele și Sfinx. Drumul până acolo este drept și foarte rar este nevoie să urci. Iar atunci când o faci, nu este deloc greu.

3. -imagine fara descriere- (2_00249700.jpeg)

Pentru a ajunge la Babele și la Sfinx plătești o taxă de 10 lei la Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, Administrația Parcului Natural Bucegi și, timp de trei luni, te plimbi în voie prin zonă. După vreo oră- două de mers pe jos, după ce vii cu mașina până la poalele muntelui, ajungi la Babele și Sfinx. Am fost acum două săptămâni și era ca la mall. Toată lumea se oprea acolo și făcea poze. Ziceai că ai ajuns la un showroom de telefoane, nicidecum pe Platoul Bucegilor. La un moment dat, o femeie a spus: ”Gata, hai să ne întoarcem la mașină. Avem suficiente poze pentru Facebook”. Bărbatul cu care era insista să meargă spre Vârful Omu, dar femeia o ținea pe-a ei: ”Nu mai vreau pentru că am destule poze”. Despre asta a ajuns mersul la munte: fotografiile de pe rețelele sociale au devenit mult mai importante decât drumeția în sine.

4. -imagine fara descriere- (4_73381000.jpeg)

Și după ce fac o sute de fotografii, o iau înapoi la vale, pierzând spectacolul adevărat. Dacă ar lua-o în sus, ar ajunge spre Vârful Omu unde s-ar bucura de un peisaj superb. Dacă la Babele erau circa 200 de persoane care se înghesuiau să le iasă o bucată de formațiune stâncoasă în poză, în drum spre Vârful Omu abia dacă te întâlneai cu zece oameni. Acolo nu prea mai aveai cu ce te fotografia pentru 100 like-uri pe Facebook. Sau mă rog, probabil așa gândesc iubitorii de Babe și Sfinx. Dacă am trăi și pentru altceva decât să vadă Maricica faptul că noi am ajuns anul ăsta la munte și ea nu, ne-am putea bucura mult mai mult de ce peisaje ne oferă România. Și dacă nu ne-am mai înghesui ca la mall să ne pozăm cu Sfinxul, mai ales că este pandemie, ar fi extraordinar. Nu uitați: ce urmează după pozatul la Babele este fantastic: peisaj superb, aer curat, lume puțină și traseu ușor chiar și pentru cei sedentari. Bucurați-vă de peisaje direct cu ochii, nu privind prin ecranul telefonului mobil!

5. -imagine fara descriere- (5_43589800.jpeg)

Aici drumul către Vârful Omu:

6. -imagine fara descriere- (6_07841500.jpeg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel