Experiențe și vacanțe pe care ar trebui să le ai pe lista ta de „o dată în viață”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Experiențe și vacanțe pe care ar trebui să le ai pe lista ta de „o dată în viață”
Pexels / Experiențe și vacanțe pe care ar trebui să le ai pe lista ta de „o dată în viață”
Ridicarea restricțiilor poate fi un obiectiv real în viitorul apropiat, de aceea din ce în ce mai mulți oameni caută vacanțe și experiențe unice. 

Odată cu rezervările pentru excursiile „odată în viață” care au crescut cu 317% în acest an, este clar că suntem cu toții în căutarea unei aventuri unice în viață, după un an de carantină și restricții, scrie Euronews. Să știi ce să pui pe listă poate fi greu, cu atât de multe locuri de explorat. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei evadări pline de acțiune, plaje frumoase sau o experiență culturală unică, opțiunile sunt nesfârșite.

De la vizionarea baloanelor cu aer cald în Turcia până la experiența aurorei boreale nordice printr-un acoperiș de sticlă din Finlanda, iată o listă de călătorii de neuitat.

Olanda

Participați la expoziția Floriade, care se desfășoară odată în deceniu. O excursie la Floriade Expo ar trebui să fie cu siguranță pe lista pentru 2022. Este un spectacol horticol olandez în orașul Almere, construit pe un teren recuperat de la mare. Almere este construit în spiritul sustenabilității mediului și fiecare dintre cele trei districte ale destinației prezintă teme unice - alimentație, energie și sănătate. Este o experiență o dată în deceniu care va modela, fără îndoială, modul în care priviți lumea în următorii zece ani.

Finlanda

Priviți aurora boreală printr-un acoperiș de sticlă, chiar din dormitor. Există mai multe modalități de a vedea fenomenul natural aurora boreală. În timp ce majoritatea aleg să-și petreacă timpul afară în natură, un anumit tip de cameră acoperită cu sticlă vă va permite să vedeți acest spectacol natural în timp ce vă aflați la căldură, în pat.

Tanzania

Mergeți la safari în Serengeti în timpul Marii Migrații. Reputația Serengeti este perfectă pentru vizionarea faunei sălbatice, fiind o destinație fără egal. Aceasta este casa celui mai mare spectacol anual al faunei sălbatice de pe pământ - Marea Migrație, care are loc între iulie și noiembrie. 

Ascultați povești locale despre cum peste un milion de gnu traversează râul Mara anual în căutarea unor pășuni verzi și bucurați-vă de bucătăria swahili. Un tur pe jos prin terenuri agricole, piețe locale și școli din Mto wa Umbu este o modalitate uimitoare de a absorbi cultura și spiritul comunității. Priviți cum este fabricată berea locală cu banane și gustați-o pentru o experiență diferită. O după-amiază cu mașina prin Parcul Național Lacul Manyara pentru a vedea  leii urcați în copaci este, de asemenea, ceva de bifat pe listă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel