Expert din Rusia: Vaccinul gripal ne va ajuta în lupta COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un expert din Rusia susține că vaccinarea împotriva gripei va duce la scăderea riscului de a avea forme grave de COVID-19.

Vaccinarea antigripală va reduce riscul de contaminare cu infecții respiratorii acute, inclusiv COVID-19, spune Natalia Pșenicinaia, director adjunct pentru lucrări clinice și analitice la Institutul Central de Cercetare în Epidemiologie din Rospotrebnadzor. Aceasta explică că o infecție simultană a organismului cu coronavirus și gripă ar putea fi foarte periculoasă.

"În anotimpurile de toamnă și de iarnă, crește probabilitatea unei infecții mixte - o înfrângere combinată a corpului de către doi viruși - COVID-19 și gripă. În China, o astfel de combinație a fost observată în iarna 2020 la 30% dintre pacienți", a declarat Pșenicinaia pentru Interfax.

”Pentru a minimiza riscurile unei astfel de co-infecții, este necesară vaccinarea împotriva gripei și, pe termen lung, împotriva COVID-19”, a subliniat ea.

Potrivit epidemiologului, cercetările oamenilor de știință privind combinația de gripă și SARS-CoV2 sugerează că, în cazul infecțiilor mixte, „poate exista o leziune combinată a părții superioare și, dacă infecția coboară în plămâni, a tractului respirator inferior cu ambii viruși, ceea ce poate contribui la progresia bolii”.

În data de 29 septembrie, în Federația Rusă au fost raportate 8.232 de cazuri noi de coronavirus. De la începutul pandemiei, țara a înregistrat 1.167.805 cazuri de COVID-19 în 85 de regiuni. Vaccinarea pe scară largă a gripei a început în Rusia pe 1 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel