Cea mai BUNĂ JUCĂTOARE de tenis din istorie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Postul american de televiziune Tennis Channel, care difuzează 24 de ore din 24 programe dedicate tenisului şi altor sporturi cu rachetă, a stabilit lista celor mai bune zece jucătoare din istorie, în fruntea căreia se află americanca Serena Williams.

Experţii canalului din Statele Unite au stabilit că Serena Williams, câştigătoarea a 23 de turnee de Mare Şlem la simplu, 14 la dublu şi 2 la dublu mixt, aflată în continuare în activitate, la 38 de ani, merită să ocupă primul lor în această ierarhie.

Serena este urmată în acest top de americanca de origine cehă Martina Navratilova (18 titluri de Mare Şlem la simplu, 59 în total) şi de germanca Steffi Graf (22 de titluri de Mare Şlem), singura jucătoare care a câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur an (1988) şi care a ocupat fotoliul de lider al clasamentului WTA timp de 377 de săptămâni, un record absolut în tenisul feminin şi masculin.

Cele trei sunt urmate, în ordine, de americancele Chris Evert (nr. 4) şi Billie Jean King (nr. 5), australianca Margaret Court (nr. 6), sârboaica Monica Seles (nr. 7), americanca Venus Williams (nr. 8), belgianca Justine Henin (nr. 9) şi rusoaica Maria Şarapova (nr. 10), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel