Experții transmit că tinerii adulți trebuie să scape PRIMII de restricții
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Tinerii ar trebui să fie primii care vor putea ieși din carantină, transmit experții.

Tinerii ar trebui să fie primii care vor putea ieși din carantină, au transmis experții, conform The Sun.

Cu toate că măsurile de limitare a răspândirii Covid-19 sunt încă în picioare în majoritatea țărilor afectate, oamenii de știință au sugerat că, atunci când acestea vor înceta, tinerii de 20-30 de ani care nu trăiesc cu părinții ar trebui să iasă primii din casă.

Cea mai bună rută economică

Cercetătorii au ajuns la concluzia că revenirea la muncă a celor de 20-30 de ani care nu locuiesc cu rude mai în vârstă ar fi cea mai bună rută de ieșire din carantină și ar evita astfel „o recesiune extraordinară".

Pe deasupra, experții arată că tinerii sunt, statistic, mai puțin predispuși la moarte sau simptome severe în cazul în care se infectează, chiar dacă nu sunt imuni.

Mai mulți morți decât restricțiile prelungite

Problema este că, chiar dacă măsurile au funcționa pentru o economie mai bună, această abordare ar duce la mai multe morți decât la continuarea măsurilor stricte pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick au făcut propunerea într-o lucrare numită „Cazul eliberării din carantină a tinerilor: O lucrare de informare pentru factorii de decizie politică".

Tinerii oricum ar încălca restricțiile

Aceștia au argumentat că tinerii adulți și-ar putea pierde răbdarea în timp și ar putea încălca restricțiile, riscând astfel siguranța publică. În schimb, dacă cei 2,6 milioane de tineri care lucrează în sectorul privat al Marii Britanii ar putea ieși din casă mai devreme, economia ar putea fi afectată pozitiv, iar multe slujbe ar fi salvate.

În ciuda acestor lucruri, tinerii care trăiesc cu părinții sau alți adulți mai vârstnici ar trebui să rămână în case, pentru a nu le transmite boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel