EXPLOZIE a infectărilor cu coronavirus în SERBIA. Măsuri mai dure
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Se impun măsuri mai dure în Serbia, după ce numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut. 

Autorităţile sârbe au decis luni să impună măsuri antiepidemice mai severe, în special purtarea măştii în transportul public şi în spaţiile închise la Belgrad, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a început din nou să crească substanţial, relatează AFP. În ultima săptămână numărul noilor cazuri a fost în fiecare zi de peste 250, faţă de aproximativ 50 cu o lună în urmă.

La începutul lunii mai, considerând că situaţia epidemiologică s-a stabilizat, guvernul sârb a început o relaxare graduală a măsurilor de izolare, permiţând defăşurarea fără restricţii a adunărilor în aer liber, cum ar fi activităţile pe stadioane.

Turneu de tenis, focar de COVID



I s-a permis astfel eroului naţional Novak Djokovic să organizeze un turneu de tenis umanitar ce urma să facă turul regiunii, dar care a trebuit să fie întrerupt după ce mai mulţi jucători, inclusiv Djokovic, şi responsabili au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Evoluţia epidemiei în Serbia s-a agravat în special după alegerile legislative din 21 iunie. Inclusiv politicieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, respectiv ministrul apărării, Aleksandar Vulin, preşedinta parlamentului, Maja Gojkovic, şi şeful biroului pentru Kosovo, Marko Djuric.

Prin urmare, structura care gestionează această criză sanitară a decis ca începând de marţi purtarea măştii să fie obligatorie în spaţiile închise, precum restaurantele, cluburile, saloanele de înfrumuseţare, centrele comerciale şi transportul public.

Serbia, ţară cu aproape şapte milioane de locuitori, are până în prezent confirmate 14.228 de cazuri de COVID-19, dintre care 274 de decese. Din totalul pacienţilor s-au vindecat până în prezent 12.200, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel