VIDEO. Explozie la un parc chimic din Germania. Un muncitor a murit și alți 4 sunt dispăruți
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O explozie a avut loc în dimineața zilei de marți, 27 iulie, la un parc chimic din Germania.

Un deces a fost înregistrat și alte 4 persoane sunt date dispărute, în urma unei explozii de proporții la un combinat chimic din Germania. Deflagrația, care a avut loc în Leverkusen, care a lăsat în urmă alte 16 persoane rănite, a fost declarată de autorități o amenințare, scrie Sky News

Oficialii companiei au anunțat public faptul că un cadavru a fost recuperat în urma exploziei ce a avut loc la ora 9:40 dimineața, ora locală. Șeful parcului industrial, Lars Friedrich, și-a comunicat condoleanțele și îngrijorarea prin intermediul unui comunicat. 

„Sincerele noastre condoleanțe le transmitem în special rudelor, dar și colegilor care au lucrat cu el”, scrie în comunicatul lui Friedrich. 

Incendiu la un depozit de combustibili

Explozia a cauzat un incendiu la un depozit de combustibili din Chempark, un parc industrial unde pot fi găsite companii precum Bayer sau Lanxess. Pompierii s-au luptat aproape 4 ore pentru a lichida flăcările.

Operatorul Chemprak, Currenta, a transmis că mai mulți angajați au fost răniți, una dintre victime având leziuni extrem de grave. Oficialii speră că persoanele dispărute să fie încă în viață. Nu este încă clar ce a cauzat explozia, a adăugat Currenta. 

Sirene și alarme

Sirenele și alertele de urgență ale Gardei Civile germane au sunat, avertizând populația de pericolul iminent din zona exploziei. Oamenii au fost rugați să rămână la interior, cu ușile și geamurile închise. Currenta a transmis că și sistemele de climatizare de tip aer condiționat ar trebui oprite până a trecerea pericolului. Un număr foarte mare de polițiști, pompieri, paramedici au fost trimiși alături de mai multe elicoptere, ambulanțe și mașini de intervenție către locul deflagrației. 

„Este un moment tragic pentru orașul Leverkusen”, a transmis primarul orașului, Uwe Richrath. 

Pompierii din Cologne au transmis, mai târziu, prin intermediul Twitter, că nivelurile de gaze toxice din aer au ajuns la normal, iar populația nu este pusă în pericol. 

Vezi și: Explozie devastatoare a unui camion-cisternă. 13 MORȚI și zeci de răniți în Kenya

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel