VIDEO. Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O victimă a decedat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video amator
Captură video amator
În cursul acestei seri s-a produs o explozie în incinta Uzinei Tehnice Tohan. 

UPDATE. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Dan Colniceanu, în zonă există în continuare gaze rezultate în urma exploziei şi a incendiului izbucnit ulterior, cetăţenii urmând să fie alertaţi prin serviciul RO-ALERT dacă vor exista pericole.

"Există în continuare gaze rezultate în urma exploziei şi în urma arderilor. Mai sunt materiale care pot să ardă, dar fiind colegii la faţa locului şi ajungând rapid, suntem acolo pentru monitorizarea zonei şi se acţionează pentru răcirea spaţiilor depozitului. Locuitorii din Zărneşti sunt îndrumaţi să-şi desfăşoare activităţile normale şi noi suntem cu forţele activate la maximum, cu forţe suplimentare, chemate din timpul liber. Vom monitoriza situaţia şi în momentul în care vom avea informaţii că sunt probleme, vom emite mesaje RO-ALERT", a precizat reprezentantul ISU Braşov, conform Agerpres.

UPDATE. Cea de-a treia victimă a fugit de la fața locului, urmând a fi identificată de autorități. 

În jurul orei 20:50 ISU Brașov a fost anunțat de producerea unei explozii la Uzina Mecanică Tohan, din Zărnești, județul Brașov.. La fața locului, pompierii intervin cu 4 autospeciale cu apă și spumă, o autocisternă de 10.000 de litri, 2 echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimică CBRN și un echipaj pirotehnic. 

Până la acest moment a fost găsită o victimă decedată în interiorul fabricii. De asemenea, sunt două persoane intoxicate cu fum. Au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan, scrie Mediafax. 

„Este vorba de un depozit privat de artificii situat în incinta Fabricii Tohani. În această după-amiază s-a aprins și rezultatul poate fi văzut. Din păcate, ar fi vorba despre o victimă carbonizată și 2 victime care au prezentat zgârieturi, intoxicații, dar sunt în afara oricărui pericol”, a spus Alexandru Igrișan, primarul din Zărnești, la Digi24. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de stiripesurse.ro (@stiripesurse)

Anchetă la fabrica de armament

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsîi a declarat, la Aleph News, că vor urma anchete, deoarece depozitul se afla lângă fabrica de armament, scrie Mediafax. 

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol și mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul.

În momentul producerii exploziei, nu era activitate în depozitul de artificii, altfel bilanțul exploziei ar fin putut fi mult mai mare. Prefectul Vasîi a mai spus că locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii, care pentru joi dimineața. Întrebat de ce exista un depozit de artificii lângă fabrica de armament, prefectul Mihai Cătălin Vasîi a spus că acest lucru va trebui analizat și investigat.

„Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizație. Va fi o anchetă și este în dinamică”, a mai spus prefectul.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Pompierii sunt încă la fața locului și asigură zona pentru a nu apărea focare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel