Expoziție. Din California la Aiud – Arta salvează viața
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Expoziție. Din California la Aiud – Arta salvează viața
Expoziție. Din California la Aiud – Arta salvează viața
Miercuri,13 octombrie 2021, s-a deschis  expoziția de Mail Art: „Post” - Pandemic Mail Art 2021 "Arta salvează viața" , în zona de expoziții stradale din municipiul Aiud, în prezența doamnei Oana Badea, Primarul municipiului, a doamnei Lorincz Helga, viceprimar, a domnului Stefan Balog, președintele Fundației Inter-Art Aiud și a domnului Ioan Hădărig, managerul Centrului Multicultural Liviu Rebreanu Aiud. 

Publicul aiudean și cei care vor trece prin Aiud vor avea posibilitatea de a viziona expoziția pe parcursul lunii octombrie.

„Evenimentul este realizat de Fundația Inter-Art Aiud  şi  Fundația Artlife - Ventura, CA, SUA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud şi Centrul Multicultural L.Rebreanu-Aiud. Coordonatorul Inter-Art al proiectului este Stefan Balog iar coordonatorii Artlife sunt Jeanne LaRocco și Nello Panelli.

Expoziția „Post”- Pandemic Mail Art 2021 a fost organizată iniţial de Fundația Artlife din Ventura, California, SUA. și a fost realizată de Anne K Graca, Cathy Day - Barroca și Consiliul de administrație al Fundației Artlife. Lucrările au fost afișate în vitrinele din centrul orașului Ventura în perioada 15 aprilie  - 15 iulie 2021. Au participat artiști din 22 de țări și 13 state americane.

„Fundaţia Inter-Art a acordat o atenţie deosebită acestui eveniment şi activităţii Fundaţiei Artlife în general, deoarece avem ceva în comun: dragostea pentru fenomenul Mail Art. Organizaţia americană este în plină căutare să îşi redefinească identitatea după ce fondatorul său Joe Cardella, un nume de referinţă în arta contemporană americană şi în promovarea curentului Mail Art, a plecat dintre noi.

De-a lungul anilor Aiudul s-a impus ca nume de referinţă în promovarea la nivel mondial a fenomenului Mail Art. La iniţiativa lui Ioan Hădărig s-a organizat aici prima expoziţie de acest gen în anul 1993, cu ocazia aniversării a 700 de ani de atestare documentară. Tema a fost una simbolică: „Pentru Aiud, cu dragoste”. Pe urmă Fundaţia Inter-Art a preluat această iniţiativă şi a organizat, în cei 26 de ani de existenţă, 27 de ediţii Mail Art”, a precizat artistul plastic Stefan Balog, participant direct la proiect.”

Lucrările reprezintă colecția permanentă a Fundației Artlife. Sursa fotografiilor: Fundația Artlife și Fundația Inter-Art, arată un comunicat al organizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel