Expresia „schimbare climatică”, înlocuită de „urgență climatică”
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 13 apr, 20:07 | Știinta

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Revista „Scientific American” a anunțat luni că nu va mai folosi cuvintele „schimbare climatică” în articolele legate de încălzirea globală provocată de omenire, înlocuindu-le cu „urgență climatică”.

Conform Yahoo.com, redactorul șef Mark Fischetti a spus, într-o postare de luni, că: „Jurnalismul ar trebui reflecta spusele științei: urgența climatică a sosit”. Pentru a aduce argumente, Fischetti a dat exemplu numărul tot mai mare de dezastre cauzate de vreme despre care cei mai mulți cercetători sunt de acord că vin din schimbarea climatică.

„Un uragan răvășește Florida. Un baraj din California cedează pentru că inundațiile au adunat apă în spatele său. Un frig record și brusc lasă întregul stat Texas fără curent”, a continuat editorul principal al revistei. „Acestea sunt urgențe și este necesară acțiune imediată. Adunând toate aceste situații la nivel mondial, avem cea mai mare urgență de mediu a Pământului dintr-un mileniu: schimbarea climatică”.

Alte publicații care schimbă limbajul sunt Columbia Journalism Review, The Nation, The Guardian, Noticias Telemundo, Al Jazeera, Asahi Shimbun (Japonia) și La Repubblica (Italia).

Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri