Extinderea Bucureștiului. Nicușor Dan, anunțuri
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a vorbit despre extinderea Bucureștiului pe orizontală și despre strategia de dezvoltare care trebuie dezvoltată odată cu preluarea Primăriei Generale a Capitalei.

„Bun. Întrebarea are două aspecte, unul juridic și altul practic. Din punct de vedere practic, proiectele de care am vorbit exact la acest lucru duc. Când am vorbit de șoseaua de centură la 4 benzi, când am vorbit de inelul CFR din jurul Capitalei, când am vorbit de marile parcări conectate cu transportul public, asta înseamnă dezvoltarea Bucureștiului către periferie. Acesta este un prim aspect”, a transmis primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, invitat la B1 TV.

Dezvoltarea către periferie

„Primăria, în parteneriat cu proprietarii de terenuri, trebuie să meargă cu utilitățile astfel încât să ducă la dezvoltarea Bucureștiului pe orizontală, către periferie. Din punct de vedere administrativ, parte din terenuri sunt în unități administrative care nu sunt Bucureștiul. Aici, discuția este mai complicată. Primarul Bucureștiului, oricâtă bunăvoință ar avea, nu poate să se implice în decizia urbanistică a unei comune sau a unui oraș din jurul Bucureștiului”, a adăugat independentul.

Pe termen mediu și lung, este nevoie de o strategie unitară cu localitățile limitrofe

„Bineînțeles, pe termen mediu și lung trebuie să existe o singură unitate administrativă care să gestioneze și să aibă o strategie unitară și să aibă o decizie unitare asupra a ceea ce înseamnă dezvoltare urbană. Aici ajung la Planul Urbanistic General și la strategia de dezvoltare pe care trebuie imediat după preluarea mandatului să o demarăm”, a mai transmis Dan.

E nevoie de o firmă internațională de urbanism

„Sunt curios să văd ce a făcut Universitatea de Arhitectură care a contractat PUG, repet că e numai pe teritoriul administrativ al Bucureștiului. Înclin să cred că trebuie scos la concurs către o mare firmă de urbanism din lume ceea ce înseamnă strategia de dezvoltare a Bucureștiului și PUG. O să vedem ce este în documentele pe care Primăria le are. Sunt oameni care lucrează în București și locuiesc la 25 km, fac în fiecare zi drumul ăsta cu mașina. Pe de altă parte, dacă vă uitați pe harta Bucureștiului, pe zona de Sud, găsești teren arabil la 4-5 km de Piața Unirii. Asta nu e în regulă”, a conchis Nicușor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel