Urmărește emisiunea live
F1 - MP al Bahrainului. Lewis Hamilton a câştigat prima cursă a sezonului din Campionatul Mondial - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
F1 - MP al Bahrainului. Lewis Hamilton a câştigat prima cursă a sezonului din Campionatul Mondial
F1 - MP al Bahrainului. Lewis Hamilton a câştigat prima cursă a sezonului din Campionatul Mondial
Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a Campionatului Mondial de Formula 1 ediţia 2021, desfăşurată duminică în nocturnă pe circuitul de la Sakhir.

Hamilton, care a cucerit anul trecut al şaptelea său titlu mondial, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher, l-a devansat cu mai puţin de o secundă pe olandezul Max Verstappen (Red Bull), clasat pe locul secund, după ce a luat startul din pole position. Locul al treilea a fost ocupat de finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton la Mercedes. 

Campionul Mondial în exercițiu devine astfel primul pilot de curse cu titlul de Cavaler al Regatului Britanic, care câștigă o cursă de Formula 1.

„Sunt bucuros că am revăzut spectatori în tribună” a spus Hamilton la finalul cursei, subliniind că a fost poate cea mai grea cursă din cariera sa.

Pe locul 3 s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), pe locul 4 - Lando Noris (McLaren Mercedes), iar pe 5 a terminat Sergio Perez (Red Bull Racing Honda), care a plecat de pe utimul loc pe grila de start.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel