Facebook, măsuri împotriva dezinformării înainte de alegeri
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Facebook
Facebook
Facebook anunţă o serie de măsuri pentru combaterea dezinformării online. 

Facebook a anunțat luni că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării înaintea alegerilor prezidențiale ce urmează să aibă loc în Statele Unite în 2020, potrivit Reuters. Anunțul a fost făcut în aceeași zi cu anunțarea ștergerii unor conturi de Instagram din Rusia care vizau alegători americani.

Astfel, Facebook a anunțat că va crește transparența prin măsuri cum ar fi afișarea unor informații suplimentare despre deținătorii paginilor de Facebook și va eticheta într-un mod mai vizibil conținutul raportat ca fiind fals.

Compania americană a fost criticată în ultimele săptămâni din cauza politicii sale de a excepta de la verificări reclamele postate de către politicieni. Săptămâna trecută, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat această politică, susținând că rețelele sociale au creat canale noi de comunicare, iar acestea nu ar trebui să fie limitate sau închise.

Luni, Facebook a anunțat că va interzice reclamele plătite care îi încurajează pe cetățenii americani să nu voteze. Mark Zuckerberg a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că măsurile privind dezinformarea pe această rețea socială se vor aplica și reclamelor postate de către politicieni, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel