Facebook, acuzat de cenzurarea conţinuturilor proguvernamentale. Revoltă la vârf
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Platforma Facebook este acuzată de cenzurarea conţinuturilor proguvernamentale. 

Autorităţile din Filipine au acuzat marţi platforma Facebook de cenzurarea conţinuturilor proguvernamentale, ceea ce potrivit lor echivalează cu obstrucţionarea libertăţii de exprimare, făcând apel la noi măsuri de reglementare a activităţii gigantului social-media care să asigure condiţii echitabile, relatează Reuters.

Platformele de social-media cum este Facebook au jucat un rol decisiv în victoria actualului preşedinte Rodrigo Duterte la alegerile din 2016 din ţara sud-est-asiatică, contribuind la crearea unei baze puternice de susţinători, notează Reuters.

Ce a provocat furia președintelui filipinez

Săptămâna trecută însă Facebook a desfiinţat o reţea de conturi create în China şi Filipine, pe considerente de "comportament neautentic coordonat". Între acestea s-a numărat şi unul pe care Manila afirmă că îl susţinea pentru poziţia sa anticomunistă, scrie Agerpres. Măsura luată de compania lui Mark Zuckerberg a provocat furia preşedintelui filipinez, care a avertizat luni seara Facebook să explice ce urmăreşte în ţara sa, dacă vrea să funcţioneze în continuare.

Purtătorul de cuvânt prezidenţial Harry Roque a asigurat că Duterte nu va închide Facebook, ci vrea să înţeleagă modul său de reglementare a conţinuturilor, într-o ţară unde 65% dintre cei 107 milioane de locuitori folosesc reţeaua socială. Deşi în Filipine platformele cum este Facebook au devenit teren de confruntări politice, administraţia Duterte a respins alegaţiile că a permis abuzuri şi manipularea reţelelor sociale de către susţinătorii săi pentru a-şi hărţui sau discredita oponenţii, menţionează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel