Facebook angajează în Europa. Noii angajați vor lucra în METAVERS
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Facebook face angajări masive pentru ultimul său proiect. 

Facebook intenționează să angajeze 10.000 de persoane în Uniunea Europeană pentru a dezvolta așa-numitul metavers, relatează BBC. Un metavers este o rețea online în care oamenii pot juca, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea căști VR. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, este o voce principală a acestui concept.

Anunțul vine în timp ce Facebook se ocupă concomitent de consecințele unui scandal dăunător și se confruntă cu cereri sporite de reglementare pentru a-și reduce influența.

Ce este metaversul?

"Metaversul are potențialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunități creative, sociale și economice. Și europenii îl vor modela chiar de la început", a transmis Facebook într-o postare pe blog. Noile locuri de muncă ce vor fi create în următorii cinci ani vor include „ingineri foarte specializați”. Investițiile în UE au oferit numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piață largă de consum, universități de primă clasă și talente de înaltă calitate, a mai adăugat Facebook.

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorități.

În ciuda istoriei sale de cumpărare a rivalilor, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că vor exista colaborări. Recent, compania a investit 50 de milioane de dolari (36,3 milioane de lire sterline) în finanțarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”, dar inițiatorii cred că adevărata idee metaversă se va concretiza în 10-15 ani.

Scandal de proporții și noi proiecte

Unii critici spun că acest ultim anunț este conceput pentru a restabili reputația companiei și pentru a distrage atenția, după o serie de scandaluri dăunătoare din ultimele luni. Scandalul a inclus dezvăluiri ale denunțătoarei Frances Haugen, care a lucrat ca manager de produs în echipa de integritate civică Facebook.

Cercetările interne efectuate de Facebook au constatat că Instagram, platformă deținută, afectează sănătatea mintală a adolescenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel