Urmărește emisiunea live
Facebook și Google Photos, nou acord. Afectează toți utilizatorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Facebook și Google au ajuns la un nou acord, legat de folosirea fotografiilor publice.

Facebook Inc a anunţat luni că a introdus o nouă opţiune pentru transferul de fotografii şi clipuri video de pe reţeaua de socializare direct către alte servicii, începând cu Google Photos, transmite Reuters.

Această opţiune va fi disponibilă iniţial utilizatorilor din Irlanda, urmând să fie extinsă la nivelul întregii planete în prima jumătate a anului viitor., după cum remarcă Argerpres. Toate transferurile de date vor fi criptate, iar utilizatorii vor trebui să introducă o parolă, înainte de iniţierea respectivului transfer, conform unui comunicat al Facebook Inc.

Facebook a anunţat încă din septembrie că susţine portarea datelor şi că doreşte să construiască noi instrumente în jurul acestei portări.

În acest context, trei senatori americani, Josh Hawley, Mark Warner şi Richard Blumenthal, au introdus o propunere legislativă la sfârşitul lunii octombrie prin care obligă platformele de socializare ce au lunar peste 100 de milioane de membri activi, să le permită acestora să-şi transfere cu uşurinţă datele de pe o reţea pe alta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel