Facebook, un alt scandal URIAȘ. Ar fi folosit datele biometrice a peste 100 de milioane de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facebook ar fi folosit datele biometrice a peste 100 de milioane de utilizatori Instagram.

Facebook se confruntă cu noi acuzații potrivit cărora recoltează ilegal datele biometrice ale utilizatorilor. De această dată, este vorba despre un proces care vizează aplicația de distribuire foto a companiei Instagram, scrie Bloomberg.

Luna trecută, compania de socializare s-a oferit să plătească 650 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces în care a fost acuzată că a colectat ilegal date biometrice printr-un instrument de marcare foto oferit utilizatorilor Facebook.

În noul proces, înregistrat luni în instanța de stat din Redwood City, California, compania este acuzată că ar colecta, depozita și profita de datele biometrice ale peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram, fără cunoștința sau consimțământul lor.

”Acestă acuzație nu are fond. Instagram nu folosește tehnologia de recunoaștere a feței.”, a declarat Stephanie Otway, purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Facebook ar fi început să informeze utilizatorii Instagram în legătură cu datele biometrice colectate abia la începutul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel