FAKE NEWS despre vaccinare. Buicu, despre pericolul care ne pândește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
fake news
fake news
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit despre pericolul ştirilor false despre vaccinuri şi al campaniilor anti-vaccinare.

Deputatul Florin Buicu a vorbit, în cadrul intervenţiei pe care a avut-o la dezbaterea "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată, marţi, de trustul DC Media Group, despre pericolul răspândirii de ştiri false despre vaccinuri, precum şi cel al campaniilor anti-vaccinare care sunt susţinute de anumite personaje din viaţa publică. 

"Partea aceasta de FAKE NEWS care ne inundă este valabilă pentru toate domeniile, nu numai pentru cel al sănătăţii. A cenzura în momentul de faţă internetul, e practic un lucru foarte greu de îndeplinit", a explicat Florin Buicu.

Cât despre faptul că oamenii de ştiinţă, medicii, specialiştii în domeniu şi chiar producătorii de vaccinuri nu prea sunt lăsaţi să informeze populaţia, dr. Florin Buicu a declarat: "În lege e prevăzută obligativitatea ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze, de fapt, campaniile de informare care pot fi efectuate atât cu sprijinul ONG-urilor cât şi cu cel al producătorilor. În zilele pe care le trăim, mesajul public a fost să ne informăm din surse oficiale. Şi cred că toată populaţia trebuie să se informeze din surse oficiale. Aceste surse oficiale folosite în timpul pandemiei de Covid vor putea fi folosite ulterior şi pentru informarea corectă a populaţiei legat de vaccinare".  

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel