Familia lui Ion Dichiseanu, acuzații de malpraxis. Artistul ar fi luat o bacterie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Familia lui Ion Dichiseanu, acuzații de malpraxis. Artistul ar fi luat o bacterie
Familia lui Ion Dichiseanu, acuzații de malpraxis. Artistul ar fi luat o bacterie
Familia lui Ion Dichiseanu acuză cadrele medicale de malpraxis. Artistul ar fi luat o bacterie de la o clinică în care a fost internat.

Potrivit Antena 3, Ion Dichiseanu și-a dat ultima suflare în brațele fiicei sale. Familia acestuia face acuzații dure și unii medici ar putea fi acuzați de malpraxis. Artistul ar fi luat o bacterie, acum câteva luni, când a mers la o clinică particulară unde și-a făcut analizele și s-ar fi infectat. Ulterior, Ion Dichiseanu a început să se simtă rău și s-a internat la Spitalul Floreasca unde a stat 3 luni. 

Astăzi, 21 mai 2021, trupul artistului va fi depus la Teatrul Nottara unde va sta până mâine dimineață când se va pleca spre Cimitirul Bellu  unde va fi înmormântat.

Alexandru Arșinel, profund îndurerat de moartea lui Dichiseanu

"Sunt cele mai triste mesaje din viața noastră pe care le dăm. Durerea este imensă, cu atât mai mult când afli că a murit cu o bacterie din cauza căreia mor mulți oameni. Ion Dichiseanu a fost un actor minunat, un om de o finețe și o modestie rară, cum nu s-a mai văzut. Regret enorm și eu și colectivul din care fac parte”, a spus actorul Alexandru Arșinel pentru gandul.ro (vezi AICI).

De asemenea, reprezentanții Teatrului Național (TNB) au transmis un mesaj în amintirea actorului.

"Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Naţional a fost prezent în distribuţia spectacolului ‘Căruţa cu paiaţe’ (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 şi 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei şi un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Teatrul Național București pe Facebook.

Ion Dichiseanu, printre cei mai apreciați artiști

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetăţean de onoare al Adjudului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel