Familia Regală a României, despre Ivan Patzaichin: A fost un susținător al Coroanei Române
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzaichin.

După decesul canotorului Ivan Patzaichin, Familia Regală a României a transmis un mesaj.

„Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a lui Ivan Patzaichin, ilustru reprezentant al sportului național.

Multiplu campion olimpic, posesor a 22 de medalii la Campionatele Mondiale și ulterior antrenor al lotului național și olimpic de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin a fost un exemplu de talent și profesionalism, pentru multe generații de sportivi români.

Prezența sa alături de Familia Regală a fost plină de căldură și de entuziasm. A fost un susținător al Coroanei Române, iar Regele Mihai I i-a conferit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2010.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a scris Familia Regală pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Ion Iliescu, după moartea lui Ivan Patzaichin: Toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat

Președintele Ion Iliescu a transmis un mesaj, după decesul lui Ivan Patzaichin:

„Am aflat cu deosebită tristețe vestea încetării din viață a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion național, european, mondial și olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului. Fire generoasă, și-a dedicat viața, după retragerea din activitate, transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme. A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învățat să se implice, la rândul lor, în viața societății.

Pe Ivan Patzaichin l-am cunoscut când a fost recrutat pentru sportul de performanță după câteva concursuri în Deltă. Era un adolescent slăbuț, fragil și toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat, care s-a urcat cu siguranță în barcă, câștigând cursa. Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat și conducerea Federației Române de Kaiac-Canoe. Un sport care educă și formează caractere. În acea perioadă a fost construită baza de antrenament de la Bascov, lângă Pitești. Iar rezultatele s-au cunoscut. Am admirat tenacitatea și fermitatea cu care Ivan și-a urmărit proiectele, care s-au adresat în special copiilor și tinerilor. Nu a uitat de unde a plecat, și nu i-a uitat pe cei care au contribuit la reușitele sale“ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel