Fără fonduri europene pentru pensiuni turistice. Oros: Unii şi-au făcut case cu bani europeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Adrian Oros
Facebook Adrian Oros
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că fondurile europene nu vor mai putea fi accesate de cei care vor să construiască pensiuni turistice, pentru că unii ar fi profitat de banii europeni şi şi-ar fi făcut case de locuit. 

„În această perioadă de tranziție scurtă, de doar 2 ani, nu am pus în măsuri și pensiunile pentru că vrem să redefinim zona turistică. Prea multe pensiuni sunt făcute în zona periurbană, prea mulți bani s-au dus în zone care nu au nimic de a face cu turismul.

Oamenii și-au făcut case în satele din jurul orașelor și nu au nimic de a face cu turismul și atunci va trebui să redesenăm această zonă turistică și, din 2023, o să punem iarăși bani pentru agropensiuni. Banii nu au ajuns în zonele turistice, unde era nevoie, la mine în Florești (lângă Cluj-Napoca) e plin de pensiuni care s-au transformat în case”, a explicat ministrul Oros, chestionat de StartupCafe.ro.

Ministrul Agriculturii a precizat, însă, că pensiunile vor fi reintroduse la finanțare din anul 2023, cu o redefinire a condițiilor de finanțare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel