Fata în valiză găsită la Giurgiu. Comisarul Untaru, DETALIUL despre care nu s-a vorbit până acum
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Portretul-robot al tinerei, realizat de criminaliști
Portretul-robot al tinerei, realizat de criminaliști
Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef (r) a vorbit pentru DC News despre ultimele detalii în cazul fetei găsite într-o valiză incendiată, în Giurgiu. 

A trecut aproape o săptămână de la descoperirea macabră de pe un câmp din Giurgiu. O femeie cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cum după au consemnat anchetatorii în urma celor constatate de medicii legiști, a fost ucisă și introdusă într-un geamantan de culoare mov, pe care autorul faptei l-a incendiat. 

Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef (r) a declarat pentru DC News că, în prezent, oamenii legii „trebuie să găsească și să identifice cu precizie mașina care a staționat acolo”.

Comisarul Untaru crede că polițiștii sunt în posesia acestei informații, „dar probabil e nevoie să o cauți în zona europeană”. Detectivul criminalist ne-a explicat că, aici, există două variante: victima fie a fost transportată dinspre Giurgiu, „adică de peste graniță, de la bulgari”, ori „dinspre București înspre Giurgiu, cu ieșirea lui pe la Giurgiu.”

„E o muncă titanică de selecție a acelor fragmente de înregistrări”, a completat comisarul Untaru, privind imaginile surprinse în zonă.

Detaliul „pierdut” în presă  

Comisarul Mihai Untaru a atras atenția asupra faptului că victima poate să fie o persoană dispărută voit sau nu, de ani de zile, nu neaparat de două-trei zile sau de o lună. De asemenea, poate proveni și din străinătate.

Detectivul criminalist ne-a mai spus că „înțeleg că în spațiul public a apărut ideea că ar fi fost goală de la brâu în jos”. Ceea ce, afirmă Untaru, „poate duce la ideea că între ei a existat o legătură foarte apropiată, fie ea a fost în spațiul lui intim, fie el în spațiul ei. Deci există o legătură de cauzalitate, o legătură strânsă.”

ADN-ul - „piesa” care poate duce la rezolvarea cazului

„Corpul victimei va da suficient de multe informații care pot duce la niște informații privind raportul dintre ei doi. După aceea e o muncă de căutare în toate bazele de date. Probabil că ADN-ul va fi transmis și vecinilor noștri bulgari. Nu poți să știi. O ipoteză poate să fie că nu e de la noi, nici din Bulgaria, ci din Cipru. Poți să iei în calcul și faptul că din Bulgaria se poate trece foarte bine la sârbi”, ne-a mai declarat Mihai Untaru.

În calitate de persoană care s-a ocupat în ultima perioadă de foarte multe dispariții, comisarul Untaru ne-a dezvăluit că „există o bază a disparițiilor europene, la care România este conectată, dar disparițiile voluntare nu pot fi consemnate decât cu titlul de simplă informație. Probabil că se va face o comparație a ADN-ului cu tot ce înseamnă baze europene de ADN, fiecare țară având biblioteca de date. Pe de altă parte, în biblioteca de date nu apar decât patru categorii de persoane. 

Părerea mea e că munca lor se duce acum pe identificare a ceea ce înseamnă traseu și mașină. Plecând de la asta, se poate ajunge la victimă. Fie de la victimă la autor sau de la autor la victimă, se poate să avem un rezultat.”

Geamantanul mov și un semn de întrebare 

Cât despre geamantanul mov în care a fost găsit cadavrul, Mihai Untaru a zis: „dacă altercația a avut loc în spațiul ei de viață, e posibil să fi fost a ei, iar întâmplător, i-a servit criminalului.”

Cum putea fi confirmată sau exclusă o ipoteză 

În spațiul public a apărut o ipoteză că fata ar putea fi și o prostituată. De altfel, la acest moment, orice ar putea fi posibil.

Mihai Untaru a amintit în cadrul discuției cu DC News de faptul că, dacă am fi avut o lege a prostituției, cu persoane înregistrate, autorizate, această ipoteză putea fi confirmată sau exclusă. 

„Ar fi ajutat foarte mult în identificare și monitorizare”, a completat Untaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel