FC Bruges, declarată campioană a Belgiei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adunarea generală a Pro League a declarat-o vineri pe FC Bruges câştigătoare a campionatului de fotbal al Belgiei, în timp ce Waasland-Beveren, ultima clasată în momentul întreruperii competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus, a retrogradat în eşalonul secund, informează presa din această ţară.

După patru amânări succesive, Adunarea generală a Pro League a luat vineri o serie de decizii în privinţa viitorului pe termen scurt al fotbalului profesionist belgian. FC Bruges, care era pe primul loc înaintea ultimei etape din sezonul regulat, când a fost suspendată competiţia, a fost declarată campioană, iar Waasland-Beveren va evolua în eşalonul secund.

FC Bruges va fi prezentă în grupele Ligii Campionilor, iar echipa de pe locul 2, Gent, va juca în turul 3 preliminar al acestei competiţii.

Ocupanta locului 3, Charleroi, este calificată în grupele Europa League. Echipa de pe locul 4, Royal Antwerp, este calificată în turul 3 preliminar al Europa League. Standard Liege, formaţia de pe locul 5, va evolua în turul 2 preliminar al Europa League.

Ce se va întâmpla cu finala Cupei Belgiei



Deocamdată nu este clar dacă finala Cupei Belgiei, FC Bruges - Antwerp, se va mai disputa. Dacă finala Cupei va avea loc totuşi înainte de 3 august şi va fi câştigată de Antwerp, această echipă va obţine calificarea în grupele Europa League în dauna lui Charleroi, care va juca atunci în turul 3 preliminar al acestei competiţii.

Viitorul sezon din Pro League va debuta pe 7 august cu 16 echipe. După 30 de etape, punctele vor fi înjumătăţite şi vor urma două play-off-uri, mai scurte decât cele disputate în stagiunile precedente. Primele patru clasate vor lupta pentru titlu şi calificarea în cupele europene, iar ocupantele locurilor 5-8 vor juca pentru ultimul bilet în Europa League.

Actualul format, cu două play-off-uri, dintre care unul pentru locurile 1-6, va reveni în sezonul 2021-2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel