Urmărește emisiunea live
FC Rapid, victorie cu ASU Poli Timișoara. Giuleștenii sunt aproape de Liga I
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Rapidul aproape a făcut pasul către Liga I, după victoria împotriva ASU Poli Timișoara.

Potrivit Agerpres, FC Rapid Bucureşti a făcut un pas mare spre Liga I de fotbal, după ce a învins-o pe ASU Politehnica Timişoara cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, la Buftea, într-o partidă din etapa a 8-a a fazei play-off a ligii secunde. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Antonio Sefer (65), cu un şut de la circa 24 de metri, care s-a dus aproape de vinclu.

Rapid a ratat un penalty, în min. 19, şutul lui Cătălin Hlistei fiind apărat de portarul George Păduraru. Lovitura de pedeapsă a fost acordată cu uşurinţă de arbitrul Ionuţ Coza, pentru un presupus henţ la Cristian Bocşan (17), care a primit al doilea cartonaş galben. Oaspeţii au ratat o mare ocazie prin Mircea Axente (21), scăpat singur cu portarul Horaţiu Moldovan. Rapid putea primi penalty în min. 37, la o fază mai clară decât cea din min. 17, mingea lovind mâna lui Claudiu Pamfile, însă Coza a lăsat jocul să continue.

ASU Poli putea egala în min. 81

ASU Poli a ratat egalarea prin Pavle Radunovic (81), al cărui şut din unghi a fost respins de Moldovan, dar şi Rapid a avut şansa de a înscrie pe final, pe două contraatacuri, dar Ursu a pasat greşit în prima situaţie (90), iar apoi a fost blocat de portar (90+4).

O situaţie inedită s-a petrecut în min. 83, când antrenorul Rapidului, Mihai Iosif, aflat în spaţiul său tehnic, a simulat o săritură la cap în faţa lui Alin Ignea, care executa una aut de la margine, iar arbitrul Ionuţ Coza i-a arătat cartonaşul roşu.

FC U Craiova 1948 şi-a asigurat, joi, promovarea în Liga I, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, pe teren propriu. În alt meci, jucat miercuri, CS Mioveni a remizat acasă cu Dunărea Călăraşi, 1-1.

Clasament

                                     

1. FC U Craiova 1948 50 puncte
2. FC Rapid 49 puncte
3. CS Mioveni 44 puncte
4. Dunărea Călăraşi 43 puncte
5. ASU Poli Timişoara 39 puncte
6. FK Csikszereda 38 puncte

Primele două clasate promovează direct, iar următoarele două susţin baraje cu echipele clasate pe locurile 7-8 în play-out-ul Ligii I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel