Urmărește emisiunea live
Femeia care ar putea deveni următorul cancelar german. Cine este Annalena Baerbock
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Annaelena Baerbock
Facebook - Annaelena Baerbock
Annalena Baerbock este propunerea Partidului German Verde, fiind în prezent opțiunea viabilă pentru funcția de cancelar al Germaniei. 

Partidul Verde din Germania a anunțat, în premiera ultimelor 4 decenii, candidatul la poziția de cancelar al Germaniei. Annalena Baerbock, în vârstă de 40 de ani, ar putea prelua mandatul de cancelar de la Angela Merkel, scrie BBC. Cel mai probabil, Baerbock va fi singura femeie din cursă. 

Imaginea precedentă a Partidului Verde German a evoluat în ultimii ani. De la politicienii în sandale și cu bărbi stufoase, verzii vor face parte din următorul guvern. Conservatorii sunt în mijlocul haosului, după un scandal ce îl vizează pe candidatul lor. Partidul Verde ar fi cel mai mare din noua coaliție, făcând-o pe candidata lor următorul cancelar. 

Annalena Baerbock s-a născut în 1980, în același an în care a fost fondat partidul din care face parte. Aceasta își amintește de protestele la care mergea în copilărie alături de părinții săi, furtunele cu apă sub mare presiune puse pe protestatari și dulciurile primite mai târziu fiind 2 momente perfect normal pentru ea. 

Conform ultimelor sondaje electorale, Partidul Verde are 22% din voturi, fiind pe locul al doilea față de partidul conservativ al Angelei Merkel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel