Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de Poliție pentru că a dat bani unor cerșetori
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de Poliție pentru că a dat bani unor cerșetori / Foto: Pixabay
Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de Poliție pentru că a dat bani unor cerșetori / Foto: Pixabay
O femeie din Sângeorz-Băi a fost amendată de Poliție pentru că a dat bani unor cerșetori.

O femeie din Sângeorz-Băi a fost amendată de Poliție pentru că a dat bani unor cerșetori, transmite Realitatea Plus. Poliția Locală din Sângeorz-Băi a anunțat pe Facebook că a amendat cu 350 de lei o femeie care le-a dat bani unor cerșetori. 

Anunțul a fost făcut sub sloganul unei campanii de prevenire și combatere a cerșetoriei. „Banii tăi nu îi ajută! Spune NU cerșetoriei”, ar fi scris reprezentanții instituției pe rețeaua de socializare.

Contactat de jurnaliști, primarul localității a spus că, de fapt, amenda i-a fost dată unui cerșetor, dar a adăugat că îi va chema la raport pe polițiști. La scurt timp de la discuția cu primarul, anunțul a dispărut de pe Facebook.

Suma strânsă de un cerșetor din Iași în 3 ore de "muncă"

Poliția Locală Iași a anunțat, printr-o postare pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute, că a fost depistată o persoană într-un căruț care cerșea, pe bulevardul Ștefan cel Mare. În urma controlului corporal sumar efectuat, polițiștii au găsit asupra cerșetorului suma de 463 lei, acumulată în aproximativ trei ore din mila publicului. Poliția Locală Iași pa precizat că această sumă "reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din țara noastră".

"În data de 19 iunie 2021, în jurul orei 13.55, polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană (într-un căruț) care apela la mila publicului.În urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de 463 lei, sumă acumulată în aproximativ 3 ore și reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din țara noastră.", se arată în postare. 

De asemenea, Poliția Locală Iași a informat că persoana în cauză 'beneficiază de ajutor bănesc din partea statului, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, dar și de scutirea de la plata taxelor și impozitelor.'

"Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei.", încheie Poliția Locală Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel