Fenechiu, despre varianta Bode-premier: În PNL EXISTĂ și alte nume
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvern  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu
Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) confirmă că liberalii iau în calcul şi alte nume pentru varianta de premier, după ce vineri s-a anunţat că PNL nu îl mai propune pe Florin Cîţu dacă nu se conturează o majoritate parlamentară. 

Daniel Fenechiu spune că ”PNL merge la consultări cu propunerea Florin Cîțu prim-ministru, pentru ipoteza în care vom reuși să degajăm o majoritate. În ipoteza în care nu reușim să degajăm o majoritate, pentru a nu exista acel tip de discuții că PNL se agață de putere sau Florin Cîțu se agață de putere, am luat decizia ca, repet, în ipoteza în care nu se degajă o majoritate, președintele să poată verifica și alte posibilități, pentru că România are nevoie de guvernare și pentru că este apanajul președintelui să identifice după consultări acea personalitate politică care ar putea să creeze majoritatea parlamentară care să susțină un Guvern stabil”, conform RFI.

Bode premier? Fenechiu: Există şi alte nume 

”În spațiul public au apărut o serie de nume. A fost adus în discuție numele lui Lucian Bode, un ministru foarte bun, care beneficiază de aprecierea foarte multor parlamentari și foarte multor lideri de partide. A fost adus în discuție numele generalului Ciucă, ministrul Apărării, care la rândul lui are o poziție foarte bună, este apreciat ca ministru al Apărării și ca un om extrem de serios. Mai există în cadrul PNL și alte posibilități de nume (...).

PNL poate face zece nominalizări. Eu am discutat despre cele două nume aduse în spațiul public, respectiv Lucian Bode și Nicolae Ciucă, pentru că au fost numele vehiculate și care au generat comentarii pe zona respectivă, dar avem și alte personalități. Președintele probabil că după discuția pe care o va avea cu delegația noastră, care e prima delegație, când va sonda poziția USR PLUS, va sonda cu un nume din cadrul PNL, probabil că va fi Lucian Bode. Eu sunt și destul de rezervat ca să fac niște discuții ipotetice sau mai puțin formale, pentru că nu mai departe de aseară, fiind la o emisiune tv, se discuta despre Rareș Bogdan și cineva a comentat că niciodată nu va ajunge prim-ministru. Eu am replicat spunând că Rareș e un om tânăr, un om de mare perspectivă, un om care a adus un plus PNL și cu siguranță nu mâine, dar într-un viitor, va ajunge și Rareș prim-ministru. Toată presa a titrat: surpriză, Fenechiu anunță că Rareș Bogdan ar putea fi primul-ministru. Deci în momentul în care lucrurile sunt scoase din context, după o perioadă tulbure, încerc și eu să fiu cât se poate de atent la ceea ce spun”, a mai spus senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel