Fenomene EXTREME după perioadele călduroase. Elena Mateescu, avertisment de la ANM
Autor: Mihai Ciobanu pe 29 mai, 17:38 | Vremea
Exclusiv

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit despre un fenomen extrem care este din ce în ce mai des întâlnit mai ales vara. 

Într-un interviu acordat DC News TV, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre un fenomen care se întâmplă din ce în ce mai des, pe fondul încălzirii globale. Este vorba despre faptul că, după perioade de temperaturi foarte ridicate, vin perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi care aduc fenomene meteorologie extreme, furtuni, vijelii, etc...

"Vorbim de o mai mare cantitate de căldură acumulată în sistemul climatic care, coroborată cu o mai mare cantitate de vapori de apă determină, până la urmă, fenomene meteorologice extreme. A devenit ciclică alternanţa perioadelor foarte călduroase urmate de perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Şi întotdeauna în intervenţiile noastre, când apar astfel de fenomene, vorbim tocmai de acele diferenţe mari şi amplitudini termice care se fac între schimbul de masă de aer rece şi masa de aer cald. Şi cu cât această diferenţă este mai mare, cu atât şi intensitatea fenomenului respectiv este mai mare", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri