Fenomene meteo EXTREME în martie. Elena Mateescu: Nu sunt excluse astfel de episoade
Autor: Mihai Ciobanu pe 24 Martie, 15:10 | Vremea
Exclusiv

viscol1

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat că sezoanele de tranziţie - primăvara şi toamna - oferă, deseori, episoade de vreme extremă aşa cum este zilele acestea, când după temperaturi de vară înregistrate sâmbătă au venit ninsorile. 

"Am mai avut un astfel de episod chiar de Ziua Mondială a Meteorologiei acum doi ani, în 23 martie 2018; ne aflam sub incidenţa unui cod galben şi chiar portocaliu pentru jumătatea sudică a ţării, inclusiv în Bucureşti. Stratul de zăpadă a fost mult mai mare în 2018. Verificam măsurătorile în statistică şi la Bucureşti am avut 28 de cm de zăpadă.

Iată că doar la doi ani distanţă avem un alt episod care ne aminteşte că în sezoanele de tranziţie nu trebuie să excludem şi manifestări de vreme extremă. Până la urmă, luna martie este cea mai capricioasă lună a primăverii, face trecerea către sezonul cald şi de aceea iată că nu sunt excluse astfel de episoade în contextul în care vorbim de o creştere a frecvenţei meteorologice extreme, cu o mai mare amplitudine mai ales în sezoanele de tranziţie, în primăvară sau în toamnă", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

VIDEO: 

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri