Fenomenul FAKE NEWS, greu de stopat. Sorin Grindeanu: Nu există pârghii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a afirmat că fenomenul ştirilor false este extrem de greu de oprit în România, pentru că nu există prea multe pârghii legale. 

„Lucrurile erau foarte clare atunci (în starea de urgenţă n.r.) și s-au stopat diverse site-uri care propagau fake news, în acest moment nu mai avem această pârghie. Dar și dacă ar fi prevăzută, să știți că noi am putut să stopăm acele site-uri dacă erau găzduite pe platforme din România. Toate care au venit în acea perioadă îndeplineau acel criteriu. Nu sunt pârghii prin care să pot să le stopez”, a spus Sorin Grindeanu, conform Digi24.ro

Acesta a mai afirmat că nici măcar o decizie a CSAT sau o lege în acest sens nu ar stopa propagarea ştirilor false. 

„Să vă dau un exemplu. Dacă în acea perioadă unul dintre site-uri ar fi fost găzduit de o platformă din Franța sau SAU, tot n-am fi avut ce să facem, pentru că noi putem să aplicăm și acele decizii le aplicăm către ISP-iști în România. Singura modalitate este să le spunem oamenilor că e un fake news și să nu mai acceseze sau să nu mai creadă ce spun aceste site-uri”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel