Urmărește emisiunea live
Festivalul Peștera-Padina va avea loc, până la urmă, după viitura din zonă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Autoritățile au făcut anunțul, astăzi, despre Festivalul Peștera-Padina, după viitura care a avut loc în zonă.

În urma analizei situației din zona de munte a județului Dâmbovița, unde o viitură a produs mai multe pagube la drumuri și poduri, autoritățile județene transmit că se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci, potrivit dbonline.ro.

"Astfel, weekendul acesta putem merge, în siguranță, la Festivalul Peștera-Padina. Și vremea se anunță numai bună pentru cele 3 zile de concerte pe care Consiliul Județean  Dâmbovița le organizează începând de vineri, 23 iulie, până duminică, 25 iulie. Și încă o veste bună! Peștera Ialomiței a fost redeschisă. Apele s-au retras, iar totul a revenit la normal”, a transmis, astăzi, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Organizația PRO România Dâmbovița a solicitat, marți, anularea Festivalului Peștera Padina, din cauza condițiilor meteorologice periculoase care au dus la blocarea Drumul Județean 714 și problemelor apărute în zona campingului de la Zănoaga.

Programul Festivalului Padina - Peștera

Prin acest eveniment se urmărește promovarea potenţialului turistic din Masivul Bucegi, realizarea unor spectacole şi a unor momente culturale inedite, educarea participanţilor în protejarea mediului înconjurător şi practicarea mişcării în aer liber. Festivalul „Padina - Peștera” își propune să promoveze protejarea naturii, să contribuie la educaţia montană a turiştilor și să seteze o direcţie în oferirea de activităţi de divertisment fără a periclita cadrul natural.

Așadar, în perioada mai sus amintită, vor avea loc următoarele spectacole:

- în data de 23 iulie, folclorul va asigura o atmosferă festivă, prin recitaluri susținute de Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Ionuț Dolănescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile. Acompaniamentul va fi susținut de către Orchestra Populară "Chindia", dirijor - Ionuț Dumitrescu;

- pe data de 24 iulie, va avea loc un concert rock simfonic, susținut de Orchestra Simfonică „Muntenia”, dirijor - Daniel Jinga, alături de Alin Dincă și Trooper;

- 25 iulie, ziua închiderii festivalului, vine cu muzică de petrecere, ai cărei protagoniști sunt formația Azur și Jean Paler, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook al Salvamont Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel