Festivalul Undercloud, ediția a XII-a. "Bad Talks", cel mai bun spectacol
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Spectacolul "Bad Talks", regizat şi interpretat de Radu Iacoban, producţie Unteatru, a fost desemnat Cel mai bun spectacol al celei de-a 12-a ediţii a Festivalului de Teatru Independent de Orice - Undercloud, în cadrul unui eveniment desfăşurat sâmbătă seară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Spectacolul a câştigat şi premiul pentru cea mai bună scenografie, distincţie care i-a revenit lui Tudor Prodan, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului. Juriul, care a desemnat laureaţii festivalului, i-a avut în componenţă pe actorul George Ivaşcu, scenografa Iuliana Vîlsan, actriţa Rodica Mandache, teatrologul Octavian Saiu şi actriţa Ilona Brezoioanu. Premiul pentru Cea mai bună regie i-a revenit lui Andrei Măjeri pentru spectacolul "Medea's Boys", o producţie Apollo111.

Actorul Marian Râlea a fost desemnat Cel mai bun actor Undercloud #12 pentru prestaţia din spectacolul "Proof", producţie Unteatru, iar la categoria Cea mai bună actriţă, premiul a fost câştigat de Letiţia Vlădescu pentru rolul din "Această Sonia", în regia Liei Bugnar, spectacol produs de Green Hours jazz&theatre-café. Artistul independent al anului a fost desemnat, la ediţia din 2019 a festivalului, dramaturga, scenarista, regizoarea, actriţa şi scriitoarea Lia Bugnar.

Premiul UNDERCLOUD 2019

Premiul UNDERCLOUD 2019 a fost câştigat de spectacolul "Cataclisma", concept, coregrafie, ilustraţie muzicală şi interpretare - Andrea Gavriliu.  Premiul de Excelenţă a fost oferit la ediţia din 2019 a Festivalului Undercloud, Teatrului Metropolis, distincţia fiind ridicată de managerul instituţiei, actorul George Ivaşcu.

În cadrul galei de premiere au fost oferite şi două premii UnderanyCloud, câştigători fiind desemnaţi Godot Cafe Teatru şi Teatrelli. Premiul Juriului a fost acordat Linotip Centru Independent Coregrafic, care a fost prezent la Festival cu spectacolul "Basma curată", în regia şi coregrafia lui Arcadie Rusu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel