FIFA vrea să utilizeze puterea fotbalului în lupta împotriva coronavirusului
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Gianni Infantino a făcut un apel către toate asociaţiile aflate sub tutela Federaţiei internaţionale să se implica în lupta contra coronavirusului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a făcut un apel către toate asociaţiile aflate sub tutela Federaţiei internaţionale să utilizeze "puterea fotbalului" pentru a difuza mesajele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) menite să combată pandemia de coronavirus, informează Reuters şi AFP.

"Vă recomand călduros, la nivelul dumneavoastră, să utilizaţi puterea fotbalului pentru a răspândi mesajele cheie", a scris Infantino într-o scrisoare deschisă adresată tuturor părţilor implicate în fenomenul fotbalistic (federaţii, sindicatul jucătorilor, asociaţia cluburilor).

"Autorităţile fotbalului trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului. În parteneriat cu OMS, lansăm iniţiative de prevenire pentru a oferi recomandări practice şi metode pentru a face faţă răspândirii Covid-19", a adăugat el.

Fotbalul, un rol important

Infantino consideră, de altfel, că fotbalul va fi crucial pentru a ajuta societatea să se redreseze după pandemie. "Fotbalul poate juca şi, după părerea mea, cred că va juca un rol important în a ajuta lumea noastră să se refacă după ce vom reveni la normalitate şi cu cât va fi mai devreme, cu atât mai bine", a precizat conducătorul FIFA.

Această scrisoare vine într-un moment în care majoritatea marilor campionate europene de fotbal au ales să îşi suspende activitatea ca urmare a răspândirii virusului. Marţi, o reuniune a crizei UEFA urmează să ia în considerare o posibilă amânare a EURO 2020 (12 iunie-12 iulie), competiţie a cărei desfăşurare este foarte ameninţată de pandemie.

Mai multe nume mari ale fotbalului, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, au luat cuvântul în ultimele zile, pentru a-i îndemna pe suporteri să respecte recomandările autorităţilor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel