FIFA vrea să utilizeze un sistem automat de semnalizare a ofsaid-ului la CM 2022
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
FIFA va fi pregătită să implementeze un sistem automatizat de semnalizare a ofsaid-ului la Cupa Mondială programată anul viitor în Qatar, a anunţat antrenorul francez Arsene Wenger, care activează în prezent în cadrul Departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul Federaţiei internaţionale.

IFAB, instanţa care supervizează regulile fotbalului, aflată în subordinea FIFA, a anunţat luna trecută că va continua revizuirea regulii ofsaid-ului şi intenţionează să testeze o tehnologie care să permite luarea "semi-automată" a deciziilor, pentru a limita aşteptările lungi atunci când fazele controversate sunt revăzute de arbitrajul video (VAR).

Conform FIFA, tehnologia semi-automată de semnalizare a ofsaid-ului va furniza VAR informaţii suplimentare, înainte ca arbitrul să ia decizia finală. Cu toate acestea, Wenger a afirmat că susţine tehnologia de semnalizare "automată" a ofsaid-ului, care să îl informeze direct pe arbitrul asistent dacă un jucător se afla în afara jocului.

"Cred că ofsaid-ul automat va fi gata pentru 2022", a declarat fostul manager al lui Arsenal Londra, într-un interviu acordat cotidianul britanic The Times, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel