Urmărește emisiunea live
Filmare virală. Decizia lui Coarnă după ce un polițist a fost scuipat în plină pandemie: I-a pus mâna în gât!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
După ce o filmare cu polițiști din Capitală a făcut înconjurul Internetului, Dumitru Coarnă vine cu precizări importante și anunță ce decizie a luat în acest caz.

Imaginile surprinse în București în noaptea de marți, în care un polițist lovește un tânăr, au devenit virale în mediul online, unde au și apărut numeroase controverse. Totul s-a întâmplat după ora 22:00, perioadă în care ordonanța militară prevede că circulația cetățenilor este permisă numai în situații de urgență. 

Sindicatul Europol a publicat, ulterior, pe pagina oficială de Facebook cum au decurs, de fapt, lucrurile: „Realitatea din spatele imaginilor "scandaloase" care au devenit virale. O patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum "fac ceva pe ordonanțele militare" și îi trimit pe polițiști... la origini. Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții. Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție. Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Poliție, polițiști și pe lege...”

Decizia luată de Coarnă

Contactat joi de DCNews, Dumitru Coarnă a făcut următoarele precizări: „Este clar că vorbim de contravenții, pentru că avem o ordonanță militară prin care se interzice circulația între orele 22.00 – 6.00. Ei erau ieșiți în acest interval de timp. Am înțeles că erau băuți. În momentul în care s-a solicitat legitimarea, au refuzat și l-au înjurat pe polițist, nu pot să vă reproduc cum, ceva cu mă-ta. I-a pus mâna în gât și l-a scuipat. Am verificat! Deci l-a scuipat la propriu pe polițist! Și în plină pandemie, în perioada asta extrem de critică!”

„Au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei, având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare. Am solicitat declanșarea cercetării penale pentru ultraj împotriva celor implicați”, a precizat Dumitru Coarnă.

„Polițiștii sunt scuipați și înjurați și nimeni nu intervine să facă cercetări pentru ultraj. De asta am ajuns aici. Dacă ultrajul era cu celeritate constatat, judecat și sancționat, nu mai aveam acest tip de abordare”, a mai precizat acesta.

„E clar că ține și de educație. Mai mult de atât, dacă am o educație precară și 200 de beri în cap, ce credeți că iese de acolo? Ce rezultă? Fiecare trage concluzia", a conchis Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel