Urmărește emisiunea live
Filmele Bollywood, criticate pentru o practică REVOLTĂTOARE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Filmele de la Bollywood sunt cunoscute pentru costumele sclipitoare, fermecătorii actori și rutinele energetice de dans.

Filmele de la Bollywood sunt cunoscute pentru costumele sclipitoare, fermecătorii actori și rutinele energetice de dans. Însă, transmite BBC, aceste produse cinematografice au o reputație mai puțin bună când vine vorba de o practică comună: înnegrirea fețelor.

„Este, de fapt, rasism", a spus regizorul de film premiat, Neeraj Ghaywan. „Haideți să nu menajăm declarațiile".

În Statele Unite, conceptele de „blackface" și „brownface" își au originile în secolul al XIX-a, atunci când actorii albi își înnegresc fețele cu machiaj și se folosesc de stereotipuri rasiste pentru a întruchipa personaje de culoare sau minoritare. Actorii albi făceau acest lucru în vremurile în care oamenii de culoare nu puteau fi angajați în industrie.

Actorii de culoare nu au acces în industrie

 (w670)

Bollywood a adoptat această practică în mai multe filme, înnegrind temporar pielea unor actori, mai ales când aceștia întruchipează personaje care vin din medii defavorizate. La fel ca în America, Bollywood a fost criticat pentru că folosesc această practică în loc să angajeze actori care chiar au acea culoare a pielii, astfel perpetuând inegalitatea și discriminarea în idustrie.

De exemplu, filmul popular „Bala" din 2019 a expus povestea unei femei care suferea de discriminare din cauza culorii pielii sale. Însă, personajul a fost jucat de actrița Bhumi Pednekar, care a fost machiată pentru a părea mai de culoare. Această decizie a fost criticată vehement de presa indiană, comentatori și rețelele de socializare.

Ironia din spatele mesajului filmului

Cineva chiar a arătat cu degetul spre ironia unuia dintre posterele trimise de Pednekar, în care personajul pe care îl juca „era înconjurat de produse de deschidere la culoare a pielii".

„Acesta este un poster pentru Bala, un viitor film Bollywood despre problemele pe care le are un bărbat cu pierderea părului. Posterul trebuie să critice colorismul care există în societatea indiană. Însă, actrița care este înconjurată de produse de luminare a feței și este de fapt albă, dar este machiată să pară de culoare", a transmis Off Colour, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel