Filmul "Mafak" va deschide a doua ediţie a Festivalului Filmului Palestinian
Autor: Giorgiana Croitoru pe 01 noi 2019 / 13:37 | Film

Filmul "Mafak" ("Şurubelniţa") va deschide a doua ediţie a Festivalului Filmului Palestinian (FFP), care va avea loc în perioada 21 - 24 noiembrie, la Cinema Muzeului Ţăranului din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, filmul, prezentat în premieră în România, reprezintă debutul regizorului Bassam Jarbawi.

"Mafak" a fost inclus în 2018 în secţiunea "Giornate degli Autori" a Festivalului de la Veneţia şi în secţiunea "Discovery" a Festivalului de la Toronto, fiind descris de Hollywood Reporter ca o "ambiţioasă dramă de personaj".

La gala de deschidere va fi prezentă şi actriţa Mariam Basha, care va sta de vorbă cu publicul după proiecţie.

Ediţia extinsă din acest an va include mai multe producţii şi coproducţii cinematografice palestiniene recente, câteva dintre ele grupate într-un Focus Gaza.

Programul va mai cuprinde un calup de scurtmetraje prezentate în mari festivaluri şi o discuţie despre situaţia cinematografiei palestiniene.

La prima ediţie a evenimentului, din 2018, au participat peste 1.100 de spectatori în trei zile de proiecţii şi discuţii, cu un program de cinci filme aduse din cele mai mari festivaluri şi cu doi invitaţi de marcă - actorul Mohammad Bakri şi regizorul Raed Andoni.

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish, îşi propune să ofere publicului din România şansa de a descoperi atât vitalitatea cinematografiei palestiniene, reprezentată de cineaşti răspândiţi în întreaga lume, cât şi realităţile socio-culturale şi istoria palestinienilor prin reprezentarea cinematografică şi prin întâlniri cu cineaşti palestinieni sau de alte naţionalităţi.

Înfiinţat în 2018, Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish este o organizaţie non-profit, independentă şi neafiliată politic, care promovează valorile culturii palestiniene.

Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri