Filmul maghiar 'Deva', despre o adolescenta dintr-un orfelinat din România, premiat la Festivalul de Film de la Cottbus
Autor: DCNews Team pe 11 noi 2019 / 16:04 | Cultura

Pelicula 'Deva', debutul în lungmetraj al cineastei ungare Petra Szocs, a fost recompensat cu premiul Dialog în cadrul Festivalului de Film de la Cottbus, Germania, informează luni agenţia MTI.

Filmul spune povestea unei adolescente cu albinism, Kato, care trăieşte într-un orfelinat din oraşul românesc Deva şi documentează legătura sa excepţională cu una dintre voluntarele centrului. Încurajată de spiritul liber al acestei femei, adolescenta începe să exploreze lumea dincolo de marginile sale vizibile.

În cadrul festivalului de film de la Cottbus, desfăşurat în perioada 4-10 noiembrie, care are în prim-plan cinematografia din centrul şi estul Europei, 'Deva' a fost recompensat cu premiul Dialog pentru promovarea interculturalismului. Filmul câştigător primeşte suma de 3.000 de euro. Din distribuţia peliculei fac parte Boglárka Komán, Fatma Mohamed, Csengelle Nagy. Petra Szocs s-a născut pe 7 septembrie 1981 în Cluj, este regizoare şi scenaristă. A mai realizat peliculele ''A kivégzés'' (2014) şi ''Decameron 2007'' (2007), informează Agerpres. 

Te-ar putea interesa și ....
Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri