Finala Wimbledon 2021. Ashleigh Barty și-a aflat adversara / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Finala Wimbledon 2021. Ashleigh Barty și-a aflat adversara / Video
Finala Wimbledon 2021. Ashleigh Barty și-a aflat adversara / Video
Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova (13 WTA, favorită nr. 8) va fi adversara australiencei Ashleigh Barty (1 WTA, principala favorită) în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului. 

Joi seara, Karolina Pliskova, 29 de ani, fost lider mondial, a trecut în cea de-a doua semifinală a competiţiei de pe iarba londoneză de belarusa Arina Sabalenka (4 WTA, favorită nr. 2) cu 5-7, 6-4, 6-4, după aproape două ore de joc.

VIDEO

Ca şi Barty, jucătoarea cehă care a fost finalistă la US Open în 2016, va disputa pentru prima oară finala la Wimbledon. Aşa cum se ştie, Ashleigh Barty s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), de Angelique Kerber (Germania, 22 WTA, favorită nr. 25) în prima semifinală.

Ashleigh Barty (numărul 1 WTA, principala favorită) a învins-o pe Angelique Kerber în semifinale

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (1 WTA, principala favorită) s-a calificat joi în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), de Angelique Kerber (Germania, 22 WTA, favorită nr. 25).

Ashleigh Barty, care în 2019 a fost eliminată în optimi pe iarba londoneză, s-a impus după doar o oră şi jumătate de joc în faţa câştigătoarei din 2018, australianca urmând să dispute pentru prima dată finala la All England Club.

În ultimul act, ea o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe Arina Sabalenka (Belarus, 4 WTA, favorită nr. 2) şi Karolina Pliskova (Cehia, 13 WTA, favorită nr. 8).

Federer, eliminat de la Wimbledon 2021

Tenismanul elveţian Roger Federer, care făcuse din Wimbledon principalul său obiectiv din acest sezon, după o absenţă de peste un an din circuit şi o dublă operaţie la genunchi, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem din capitala britanică, fiind învins în trei seturi, 6-3, 7-6 (7/4), 6-0, de polonezul Hubert Hurkacz, miercuri, la capătul unui joc care a durat o oră şi 49 de minute.

Federer, care va împlini 40 de ani luna viitoare visa să cucerească al nouălea său trofeu pe iarba londoneză, pentru a mări la 21 recordul său de titluri de Grand Slam. Fostul număr unu mondial, aflat astăzi pe poziţia a opta în clasamentul ATP, a comis însă prea multe greşeli în faţa lui Hurkacz (31 faţă de 12 ale adversarului său), permiţându-i astfel polonezului să avanseze în semifinale.

Hubert Hurkacz, numărul 18 mondial, se va lupta pentru un loc în finală cu italianul Matteo Berrttini, favoritul numărul 7, care a dispus în patru seturi, 6-3, 5-7, 7-5, 6-3, de canadianul Felix Auger-Aliassime.

În cealaltă semifinală, sâbrul Novak Djokovic, principalul şi deţinătorul titlului la Wimbledon, îl va avea ca adversar pe canadianul Denis Shapovalov (nr.10).

Miercuri, în sferturile de finală, Djokovic l-a învins cu 6-3, 6-4, 6-4 pe ungurul Marton Fucsovics, în timp ce Shapovalov s-a impus greu, în cinci seturi, 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4, în faţa rusului Karen Hacianov (nr.25).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel