Firea anunță EXTINDEREA unui proiect unic inaugurat în București - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță extinderea banzii unice pentru transportul public în comun pe linia de tramvai.

'#Fluidizare #ReducereTimpCalatorie


Extindem banda unica pentru circulatia autobuzelor pe linia de tramvai, incepand de maine, 1 august. Astfel, inca trei linii de autobuz vor circula pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni, pe anumite segmente, fara a-si modifica traseul!

De asemenea, autobuzele unei linii regionale vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe linia 1/10, pe Șos. Olteniței.

Autobuzele de pe liniile 143, 682 și R409 vor circula astfel:
• Autobuzele liniei 143 – vor circula pe soseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Str. Teiul Doamnei, numai pe sensul spre terminal „Arena Naţională”.

• Autobuzele liniei 682 – vor circula pe soseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe sensul spre terminal „Escalei”, pe tronsonul cuprins între Str. Ziduri Moşi şi Str. Teiul Doamnei, respectiv tronsonul cuprins între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Baicului”, pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi Str. Ziduri Moşi.

• Autobuzele liniei R409 - vor circula pe soseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe sensul spre terminal „Merii Petchii”, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Str.Teiul Doamnei, respectiv tronsonul cuprins între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Bucur Obor”, pe tronsonul cuprins între Şos. Fundeni şi Str. Maior Băcilă.

• Autobuzele liniei regionale R439 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe linia 1/10, pe Șos. Olteniței, între Str. Parincea și Str. Grigore Marin (Romprim) – pe sensul spre terminalul „Danubiana” și între Str. Grigore Marin (Romprim) și Str. Lunca Bârzești – pe sensul spre terminalul „Piața Sudului”.

Modificările opririi în fiecare stație vor fi anunțate în toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SA va fi prezent în aceste stații pentru a îndruma călătorii spre zonele corecte de așteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.

Reamintim faptul ca, in prima etapa, proiectul a fost implementat cu succes la inceputul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizand si statiile acestora.

Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod și rapid, STB SA a pus la punct un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic și a separat traficul rutier general de linia de tramvai. Pe calea de rulare va fi turnat material antiderapant.' a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel