Firea îi răspunde lui Nicușor Dan: Să iasă cu DOCUMENTE în susținerea acestei minciuni, propagată azi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Gabriela Firea a reacționat după declarațiile lui Nicușor Dan.  

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Gabriela Firea a răspuns acuzațiilor pe care Nicușor Dan le-a făcut privitoare la raportul nefavorabil al Curții de Conturi. Aceasta a răspuns atât lui Nicușor Dan, cât și Guvernului PNL:

„Sub nicio formă nu este un raport nefavorabil al Curții de Conturi. Contrazic în totalitate și să iasă dumnealui cu documentele în susținerea acestei minciuni, propagată astăzi. Sunt măsuri pe care Primăria Capitalei le-a primit din urmă cu 10 ani, pe care, în mandatul meu, Primăria le-a rezolvat. Am avut la începutul mandatului aproape 400 de măsuri, date de către Curtea de Conturi și l-am lăsat pe domnul Dan cu 3-4, în rezolvare. Deci, ca să vedeți amploarea și dificultatea pe care am avut-o în a rezolva măsuri lăsate de Curtea de Conturi în anii trecuți, măsuri care au fost rezolvate și aplicate în mandatul meu. Dumnealui nu face decât să rostogolească o minciună, probabil să îi facă o plăcere domnului Orban.

În schimb, a ieșit astăzi Primarul Dreptei să spună, ceea ce eu am afirmat cu documente, în susținerea celor spuse de mine tot anul trecut. Un an de zile de când avem guvernarea PNL la Palatul Victoria. Faptul că Primăria Capitalei are datorii. Când spuneam eu, nu eram luată în considerare, iar acum, vreau să văd care e reacția Guvernului, când constată și noul primar situația financiară dificilă. Nouă nu ni s-a aprobat nici măcar să contractăm un împrumut, dacă nu din trezorerie, măcar de pe piața privată bancară. Pur și simplu am fost duși către o situație critică, tocmai pentru a demonstra bucureștenilor că doar noul primar, susținut de Guvernul PNL, va putea să se descurce.

Guvernul PNL condus de domnul Orban nu a făcut altceva decât să-i ostracizeze pe bucureșteni, să-i lipsească de investițiile necesare, pentru că, de la geneză încă, de la primele zile de mandat, în alcătuirea bugetului pentru Primăria Capitalei, la momentul constituirii bugetului național, Bucureștiul a fost defavorizat și, în fiecre lună, în jurul datei de 10, când primeam cota aferentă lunii, însemnând impozitul pe venit, această sumă era din ce în ce mai mică. Jumătate din bugetul capitalei merge anual către subvențiile le termoficare și la transport public, cealaltă jumătate fiind utilizată pentru cele 19 spitale din administrare, 14 teatre, tot ceea ce înseamnă servicii de utilitate publică.

E foarte dificil să te descurci într-un context în care, de la început, bugetul a fost stabilit foarte mic, insuficient. Acum ar fi avut ocazia, pentru că noiam solicitat să vină cu ugetul în Parlament, și am fi putut să vedem care e determinarea acestui Guvern pentru bucureșteni în mandatul noului primar. Mie mi s-a părut, în conferința de presă a dânsului, că vine să ne spună că va fi în continuare tot greu, adică ce a făcut PNL-ul până acum, e timpul meu, face și luna aceasta,  va face și luna viitoare și să sperăm că nu mai face după 6 decembrie.

Nu este normal, capitala contribuie la PIB-ul țării cu 25%,se întoarce doar 1%. De aceea e atât de greu să te descurci. Repet, doar 1%.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel