Firea, mesaj de ultimă oră: "Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera". Imagini de la fața locului
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj de ultimă oră.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat pe Facebook deschiderea Spitalului Modular Covid din Pipera, despre care spune că a avut aviz de funcționare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitarea în scris. 

Mai jos redăm integral postarea Gabrielei Firea

"Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejam individual, dar autoritățile au obligația să se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici: am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveți nevoie de spital dar, daca se intampla ceva, suntem aici! Pregatiti sa venim in ajutor!

Unitatea medicala este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare si va functiona ca sectie externa a Spitalului de Boli infectioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

Spitalul are aviz de funcționare eliberat de DSP, acordat la doua luni de la solicitare in scris. Nu mai comentam, este o bataie de joc,
ne-am obisnuit cu intarzierile acestei institutii!

Au fost detașate, începând de ieri, cadrele medicale care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB. Sunt cadrele medicale pentru primii 100 de pacienti.

• Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID.

• Pacienții care vor ajunge aici vor beneficia de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă.

De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet.

• Totodata, exista și un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort.

• Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic;

• Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale - apă, curent electric etc;

• Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc;

• Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare.

• Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei", a scris edilul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel