Firea, prima reacţie după ce a zis Iohannis despre alegeri: Sunt total de acord
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Gabriela Firea, a venit cu precizări privind declarațiile președintelui Iohannis și renumărarea voturilor.

Gabriela Firea, a oferit informații privitoare la declarațiile președintelui Iohannis, în direct la România TV:

„Sunt total de acord cu cea a afirmat domnul președinte Iohannis. Este total inadmisibil, într-o democrație, să se fraudeze alegerile și voturile cetățenilor să fie confiscate. Calea cea mai sigură pentru a lămuri populația în legătură cu aceste chestiuni și a nu plana nicio suspiciune în legătură cu acest scrutin, este să se renumere buletinele de vot în municipiul București.

Vreau să fac precizarea că eu nu mă cramponez în această poziție, mi-am strâns lucrurile personale din birou, mi-am luat la revedere de la toți directorii, colaboratorii și consilierii, am predat mașina, laptopul și tot ceea ce era necesar. Mi-am încheiat activitatea. Sigur, până la depunerea jurământului de către noul primar general și consiliu general, dar, asta nu înseamnă că, din respect pentru democrație și votul românilor din București și întreaga țară, nu trebuie să aflăm, totuși, ce s-a întâmplat. Noi avem dovezi palpabile că s-a furat.

Spunea domnul președinte că, citez: Dacă pesediștii au încercat să fraudeze, atunci trebuie să se afle. Dumneavoastră credeți că pesediștii din secțiile de votare au fraudat în favoarea mea? Nu înțeleg ce a vrut să spună domnul președinte. Noi aveam niște procese verbale în care erau niște cifre scrise cu pixul și peste acestea s-a scris cu carioca, în care au fost trecute mai multe voturi la domnul Nicușor Dan.

Avem, de asemenea, dovezi prin care, în procesul verbal de la reprezentantul nostru în secție sunt scrise 160 de voturi și pentru aceeași secție, pe siteul AEP, apar pentru domnul Nicușor Dan, 300 de voturi. În Sectorul 3, din mai multe secții de votare, din rândul buletinelor care au fost anulate fără vreun temei, s-au recuperat vreo 600 de voturi pentru mine. Sunt foarte multe buletine de vot anulate, dar care cuprind voturi pentru mine. Prin urmare, cred că, repet, pentru a nu mai plana nicio suspiciune, cel mai corect ar fi să se purceadă la o numărătoare nouă a buletinelor de vot. Pun întrebarea, fără a fi una retorică: Pe cine ar deranja? Ce ar afla populația? dacă s-ar face o nouă numărătoare.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel