FITS 2021. Care sunt condițiile de intrare la spectacole, interior-exterior. Chiriac: Dovezi obligatorii! Brățări de culori diferite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: FITS
Foto: FITS
Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) revine cu o nouă ediție. Au fost anunțate condițiile de participare.

FITS 2021, sub tema "construim speranța împreună". Chiriac, anunț despre PREȚUL biletelor: Marea bătălie. Proiect UNIC, complex și complet

Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, a făcut prezentarea celei de-a 28-a ediții a Festivalului, programul manifestărilor și condițiile de participare în cadrul festivalului. 

Întrebat care au fost cele mai mari provocări pe care le-au întâmpinat în organizarea festivalului, ținând cont de dificultățile create de pandemia de COVID-19, Constantin Chiriac a răspuns ferm și a oferit detalii despre modul în care spectatorii pot intra la piesele de teatru. Potrivit lui, vor exista condiții diferite, și un triaj diferit, în funcție de persoanele vaccinate, nevaccinate, cu teste rapide sau PCR.

"Au fost atât de multe provocări. Gândiți-vă că anul trecut a trebuit să abandonăm un program, să-l gândim pentru anul acesta. Din această cauză am mutat din luna iunie, când trebuia să aibă loc festivalul, pentru siguranță, în luna august. Vedeți că ne îngrijim de bilete, de tot ceea ce înseamnă formulă de a răspunde tuturor provocărilor. Nu e simplu pentru noi să putem să venim cu toate aceste dimensiuni. Ținem o legătură strânsă cu ISU și am hotărât în această clipă să vindem numai 70% din locurile pe care le avem.

Bilete suplimentate de la 1 august, dacă pandemia permite

Dacă a 1 august vom avea posibilitatea să ocupăm 100%, vom pune în vânzare un număr nou de bilete. Biletele vor fi puse în vânzare în data de 22 iulie, iar prețurile la bilete vor fi afișate pe program, în așa fel încât să nu existe confuzii între spectacolele fizice pe care le vom prezenta și spectacolele fizice transmise online, unde spectatorul va avea nevoie de bilet pentru a putea vedea spectacolul acasă sau în cinematografe.

Accesul va putea să fie făcut numai cu dovada oficială care atestă vaccinarea. Va trebui să aveți fie dovada respectivă, fie un test PCR negativ, fie o dovadă de rezultat negativ certificat de o unitate medicală.

De asemenea, vom încerca să facem câteva puncte pentru brățări, în așa fel încât să nu avem aglomerații în fața spațiilor de joc. Totul să poată să fie rezolvat mult înainte, pe diverse culoare. Nu trebuie uitat faptul că purtarea măștii de protecție în săli va fi obligatorie. Nu în spațiile outdoor.

Mai trebuie să menționez faptul că spectacolele care vor fi transmite gratuit vor avea o prezentare dublă care va fi comunicată dvs. la ce ore se va întâmpla acest lucru", a declarat Constantin Chiriac, în cadrul conferinței de presă. 

Brățări de culori diferite pentru spectatori

"Vom încerca să simplificăm triajul epidemiologic. La fiecare spațiu de joc vor fi aparate pentru temperatură și posibilitatea de a vedea brățara.

Pentru spațiile din interior, toată lumea trebuie să aibă mască.

Vom organiza spațiul pentru brățări în mai multe locuri din Sibiu, în așa fel încât, cel care este vaccinat, grație brățării pe care o primește, să nu mai aibe furcile caudine pe care trebuie să le îndeplinească de fiecare dată la spațiile indoor sau outdoor, ci pur și simplu numai măsurarea temperaturii. De asemenea, vom încerca să avem brățări de diverse culori și pentru cei care au un test PCR negativ valabil 72 de ore sau pentru cei care au un test antigen care este numai de 24 de ore. Pentru că sunt diferențe clare!", a completat. 

Care sunt prețurile pentru biletele la FITS, pentru spectacolele la interior

"Prețurile pentru spectacolele indoor, în format fizic, vor fi între 20 de lei, deci 4 euro și 150 de lei, deci 30 de euro. Ne-am gândit la toți cei care sunt spectatorii noștri adevărați, care au trecut prin festival sau virtual", a spus Constantin Chiriac.

Care sunt prețurile pentru biletele la FITS, pentru spectacolele online

"Pentru tot ceea ce înseamnă spectacol digital, pe platforma digitală, în format de online, prețurile sunt între 20 de lei și 75 de lei. Este efortul echipei care mă înconjoară. Este efortul pe care-l facem împreună cu primăria, cu toți organizatorii ca Sibiul să dăruiască lumii acest cadou extraordinar de frumusețe", a completat el. 

Vezi mai multe aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel