Urmărește emisiunea live
Moștenitorul Samsung NU va lăsa compania pe mâna copiilor săi
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În primul comunicat public din ultimii 5 ani, moștenitorul și directorul adjunct al companiei sud-coreene Samsung, Jay Y. Lee, a jurat că nu va oferi controlul companiei copiilor săi, transmite Reuters.

În primul comunicat public din ultimii 5 ani, moștenitorul și directorul adjunct al companiei sud-coreene Samsung, Jay Y. Lee, a jurat că nu va oferi controlul companiei copiilor săi, transmite Reuters, conform Engadget.

Declarațiile au venit într-o conferință de presă televizată care a avut loc la sediul companiei din Seoul.

„Nu plănuiesc să dau mai departe rolul copiilor mei. Este ceva la care m-am gândit mult timp, dar am ezitat să vorbesc despre acest lucru public", a explicat Lee, dorind să înceteze „controversele legate de succesiune". The Korea Herald spune că Lee a spus, de fapt: „Nu voi da mai departe copiilor mei drepturile manageriale ale companiei", însă diferențele pot proveni din traducere.

Ani de controverse în jurul lui Jay Y. Lee

Comentariile vin după ani de controverse și reputații stricate pentru conducătorul Samsung, care a preluat șefia companiei, după ce tatăl său a suferit un atac de cord, în 2014. La începutul anului 2017, Lee a fost arestat pentru că a încercat să mituiască și să facă alte nelegiuiri. Astfel, acesta a fost acuzat că ar fi fost implicat în plăți efectuate către un aliat al președintelui țării, care este la rândul său cercetat.

În cazul în care Lee va fi arestat în final, fiindcă a scăpat de 12, 5 și 3 ani de închisoare până în prezent, nu se știe exact unde se va duce controlul managerial al companiei Samsung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel