Florin Cîţu acuză Guvernul PSD pentru decizia Standard&Poor's
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a acuzat fosta guvernare PSD pentru decizia luată de agenţia de rating Standard&Poor's, prin care perspectiva ratingului de ţară a devenit negativă din stabilă. 

"În primul rând, agenția explică foarte clar că schimbarea perspectivei se datorează creșterii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilității politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani. În al doilea rând, agenția a luat în considerare programul de consolidare fiscală prezentat de actualul Guvern. În al treilea rând, agenția a decis să păstreze rating-ul de țară al României. Iar în al patrulea rând, subliniez că suntem astăzi în această situație pentru că Guvernul anterior a ignorat toate avertismentele primite de la agenția de rating S&P încă din luna februarie anul acesta", a transmis Florin Cîţu. 

Cîţu, convins că îi va convinge pe sceptici

"Eforturile mele și ale Ministerului Finanțelor Publice în perioada imediat următoare se vor concentra pe finalizarea elaborării bugetului pentru anul 2020 și perspectiva 2021-2022, prin care se vor implementa politici ferme de consolidare fiscală pe termen mediu. Sunt sigur că în următoarele luni până și cei mai sceptici observatori se vor convinge că România a intrat într-o perioadă lungă de politică fiscală responsabilă. Doar persoanele naive sau rău intenționate pot să afirme că rating-ul de țară poate fi influențat după doar o lună de guvernare PNL", a spus Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, conform unui comunicat, citat de Mediafax. 


Agenția de rating Standard&Poor's afirmă foarte clar că principalul factor care ar putea contribui la îmbunătățirea perspectivei este asigurarea consolidării fiscale, care să conducă la stabilizarea finanțelor publice și a poziției externe a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel