Florin Cîțu, desemnat premier. Dan Barna: USR vrea să facă parte din acest guvern
Autor: Roxana Neagu pe 26 feb, 20:29 | Personalități politice

Dan Barna/ Foto Agerpres

Dan Barna, liderul USR, a vorbit despre desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, exprimându-și dorința să facă parte din viitorul Executiv. 

Este o nominalizare previzibilă din scenariul pe care președintele Iohannis l-a susținut în ultima perioadă. Vom vedea poziția premierului desemnat și ne așteptăm ca, în zilele următoare, să fim nominalizați la consultări și la discuții despre constituirea majorității necesare.” a spus Dan Barna, la Digi24. Despre ce va face USR la votul de învestitură, Dan Barna a spus că ”evident, depinde foarte mult de discuțiile pe care le vom avea cu premierul desemnat”.

OUG pentru alegeri locale în două tururi este prima condiție a USR pentru a susține Guvernul Cîțu. ”La momentul discuției cu Klaus Iohannis, deși am întrebat scenariul pe care-l preferă, nu ne-a dat niciun fel de detaliu, discuția n-a fost edificatoare” s-a plâns Barna. 

Cât despre planul USR, Dan Barna a subliniat că nu oferă un cec în alb pentru PNL sau premierului desemnat, ci se așează la masa dialogului, ”vedem propunerile și disponibilitatea de colaborare reală și onestă”. 

Dan Barna a subliniat că sunt foarte serioși cu privire la intrarea la guvernare.

”Este și o nuanță, nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor” a afirmat Dan Barna. În funcție de poziția premierului, se va lua decizia dacă USR va vota sau nu Guvernul Cîțu. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri