Florin Cîţu nu îl poate da afară pe Vlad Voiculescu. Dan Barna: Fiecare partid îşi evaluează miniştrii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României
Vicepremierul Dan Barna i-a transmis premierului Florin Cîţu că nu îl poate da afară de unul singur pe Vlad Voiculescu, după ce şeful Guvernului a spus că la şase luni de la investire, va fi o şedinţă cu mandatele pe masă pentru fiecare ministru. 

“Fiecare partid din coaliție își evaluează propria miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății....Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”, a afirmat Dan Barna la Digi24

Acesta a spus că nu există astfel de liste care circulă în Guvern.

“Am văzut în spațiul media diverse opinii de la ținători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiți de aproximativ două luni, care se așează pe implementat reforme.

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel