Florin Cîțu, prima reacție după ce l-a BĂTUT pe Orban: NU mă surprinde alegerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Florin Cîțu a avut prima reacție după ce a câștigat șefia PNL.

"Dragi colegi, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. Trebuie să fiu sincer şi să spun că nu mă surprinde alegerea, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit, aşa cum am spus azi, că voi fi preşedintele PNL tuturor liberalilor. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Aceasta a fost o mişcare, nu doar o campanie. O mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor. Împreună construim România liberală!", a declarat premierul imediat după aflarea rezultatelor. 

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat azi. Şi celor care m-au huiduit, dar au votat pt mine, sunt sigur că sunt mulţi. E o victorie care arată direcţia în care merge PNL. E o mişcare pentru schimbarea în bine a României. Începe cu PNL şi se va întinde în toată România. PNL trece printr-o nouă etapă, e mult de muncă, dar am o echipă care a arătat că poate administra România. 

Ludovic Orban acum rămâne la PNL. Deocamdată trebuie să vedem majoritatea în Parlament, dar cineva va fi interimar la Camera Deputaţilor momentan", a punctat Florin Cîţu. 

Întrebat dacă postul lui Ludovic Orban va fi folosit pentru negocierile viitoare, Florin Cîţu a spus că "negocierile vor avea loc când USR se va aşeza la masă, şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi USR. Noi în PNL nu le spunem altora pe cine să aleagă sau ce să facă. Noi ne-am ales preşedintele PNL, nu ne băgăm în alegerile altor partide. Vom vedea şi vom discuta. Sunt şanse foarte mici pentru un Guvern minoritar. Singura soluţie e coaliţia PNL-UDMR-USR-PLUS şi minorităţile", a continuat premierul.

"Nu petrecem azi. Mâine mai e o zi de alegeri în PNL, trebuie să fie aleasă şi echipa care va conduce partidul", a declarat premierul, întrebat ce se va întâmpla în această seară, după Congres. 

Florin Cîţu a obţinut 2878 de voturi, cu 1000 mai multe decât Ludovic Orban. Florin Cîţu a obţinut 60,3 la sută dintre voturi, în timp ce Ludovic Orban 39,7 la sută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel