Florin Cîțu taie sporurile bugetarilor. Bogdan Chirieac: Ambițios, pune-i la treabă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cîțu spune că are un sentiment ciudat privind campania de vaccinare
Cîțu spune că are un sentiment ciudat privind campania de vaccinare
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre pensii, legea salarizării și austeritate în România. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat în direct la România TV pe baza modificărilor pe care vrea să le facă statul la Legea salarizării și la Legea pensiilor. Întrebat de ce Guvernul face abia acum o analiză a sporurilor date de stat și dacă se verifică ”ce ar fi dat greșit Guvernul Orban” în trecut, Bogdan Chirieac a răspuns:

”Guvernul Orban știa ce dă, dar erau campaniile electorale. Am avut patru rânduri de alegeri și sigur că lucrurile au rămas pe loc. Nu îi spunem bugetul austerității, îi putem spune eventual bugetul normalității, din perspectiva societății românești și a economiei. În ceea ce privește pensiile, pensionarii din România nu au avut încredere că pensiile lor puteau fi majorate cu 40%. Dacă era fostul program de guvernare, programul PSD prezentat în 2017, singurul program de guvernare pe care l-a avut România în 30 de ani, când pensiile s-au majorat substanțial în primii trei ani de guvernare, iar la 1 septembrie trebuiau majorate pensiile cu 40%, pensionarii nu au ieșit la vot, iar rezultatul a fost majorarea cu 14%. E și pandemie, situația economică nu e deloc grozavă nici în România, nici în lume, deci nu ai de unde să majorezi. Ceea ce spune domnul Cîțu cu pensiile pe contributivitate, acela e un lucru normal. Excrescențele erau problema în ceea ce privește sporurile, deci iar nu putem vorbi de un buget de austeritate. Ca să spui că la Curtea de Conturi într-un birou foarte bine amenajat ai spor de condiții vătămătoare și solicitare neuro-psihică... ce să spun. Faptul că scoți astfel de aberații, precum acest spor și nu numai acesta, ci și sporul de antenă... păi toate blocurile au antene. Până aici nu este nicio austeritate. Vreau să-l văd pe domnul Cîțu ducând la bun sfârșit această chestiune ambițioasă că atunci într-adevăr rezultă că fac treabă foarte bună, dincolo de populismul acesta de doi bani. Ține oamenii acolo, mai tai din sporurile astea aberante și pune-i la treabă. Nu îi ține să se rotească în jurul cozii”, a declarat Bogdan Chirieac. 

”Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi.” a declarat premierul Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel